NMvWZoekresultaat

1 treffers gevonden | ga naar nr.  

Drs. F.W.M. (Frans) Fontaine

Tentoonstellingsmaker
Drs. Frans Fontaine (Eindhoven 1951) studeerde Culturele Antropologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij werkt vanaf 1983 bij het Tropenmuseum waar hij de eerste jaren bij educatie en evenementen betrokken was. Daarna is het maken van tentoonstellingen zijn grote passie geworden. Als conservator Latijns Amerika en Caraïben maakte hij tentoonstellingen over Mexico Stad en Amazonia. Hij was namens het Tropenmuseum o.a. coördinator bij de samenwerkingsprojecten met het Surinaams Museum in Paramaribo en musea in Bolivia en Honduras.

Sinds een aantal jaren is hij tentoonstellingsmaker in bredere zin en medesamensteller van o.a. ‘Het Kwaad’ (Engels: ‘All About Evil’) en ‘Vodou, kunst en mystiek’ uit Haïti (oktober 2008). Hij werkt momenteel veel samen met buitenlandse musea in het kader van wederzijdse overnametentoonstellingen.

Daarnaast is hij voorzitter van het Waterlandsmuseum de Speeltoren en bezig met een groot museaal nieuwbouwproject in Monnickendam.duurzame link naar dit object  


   

NMvW